Konağın Sevincini Yaşayamadan Kurumsuz Kalıyor

Eflani’de resmi kurumlar tek tek kapanıyor. İnsanlar 130 km den uzak Karabük’e gidip gelmek zorunda kalıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “tasarruf tedbirleri ve kamu kaynaklarının etkin kullanımı” gerekçesiyle Türkiye genelindeki..

Konağın Sevincini Yaşayamadan Kurumsuz Kalıyor
Yayınlanma: Güncelleme: 956

Eflani’de resmi kurumlar tek tek kapanıyor. İnsanlar 130 km den uzak Karabük’e gidip gelmek zorunda kalıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “tasarruf tedbirleri ve kamu kaynaklarının etkin kullanımı” gerekçesiyle Türkiye genelindeki tüm ilçelerde Malmüdürlüklerini kapatma ve yeniden yapılandırma kararı,Karabük’ün En uzak İlçelerinden Biri Olan Eflani’de Hüzün ve Tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç Eflani Hükümet konağı açıklaması ile yöre halkı sevinç yaşarken öte yandan Konak olsa ne olacak Kurummu kaldı Tepkileri yükselmeye başladı.

Daha Önce Askerlik şubesi cezaevi Adliye gibi önemli kurumların Eflanide kapatılması Hem Eflani’nin gelişimsel açıdan hemde halkın mağduriyeti konusunda ciddi sorunlar oluşturmuştu.

KARABÜK’E 130 KM UZAKLIKTA KÖY VE MAHALLE VAR 

Tarım ilçesi aynı zamanda Geniş jografi yapısıyla da dikkat çekem Eflanide  halkın yaşadıkları soruna ve mağduriyetlere bir yenisi daha eklenerek, Karabük’ en 45  km uzakta olan ilçede resmi kurumların kapanması, yurttaşlara büyük zorluklar yaşatırken, uzak köylerdeki vatandaşlarında mağdur olmalarına yol açıyor.

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.